Efterårs ideer til børn

Hvad man kan lave om efteråret med sine børn……

Efteråret er en magisk tid på året, hvor naturen forvandler sig, og dagene bliver kortere. Det er også den perfekte lejlighed til at dyrke kreative sysler og hobbyer som familie. Her er, hvad der gør det smukt:

Samling af efterårsblade:

At gå på opdagelse i skoven eller i parken for at samle farverige efterårsblade er en enkel, men smuk aktivitet. Børnene kan lære om forskellige træsorter og blade og bruge dem i kreative projekter som collage eller bladepressing.

Pumpkin Carving:

Udskæring af græskar sammen som familie er en tradition, der skaber smukke kunstværker og samtidig minder os om den kommende halloween-fest.

Læse bøger:

Efteråret er en hyggelig tid til at kravle sammen under tæpper og læse bøger sammen. Vælg bøger, der passer til årstiden, og nyd det samvær, som en god historie kan give.

Efterårsdekoration:

Lav jeres egne efterårsdekorationer som fx græskar, kastanjer og bladekrans. Det kan være en sjov og kreativ måde at gøre hjemmet hyggeligt og festligt på.

Bagning:

Efteråret er perfekt til at bage kager, brød, og tærter sammen som familie. Det er en velsmagende og lærerig aktivitet, hvor børnene kan deltage i opskrifterne og lave deres egne kreationer.

Naturvandringer:

Tag på vandreture sammen og nyd de smukke efterårsfarver og det køligere vejr. Det er en god lejlighed til at lære om naturen og dyrelivet omkring jer.

Hobbyprojekter:

Udforsk hobbyer som maleri, håndarbejde, modelbygning eller at lave smykker sammen. Det er en fantastisk måde at udvikle færdigheder og kreativitet på som familie.

Film- eller spilaftener:

Saml omkring fjernsynet eller computerskærmen og nyd en god film eller spil sammen. Det er en måde at slappe af og skabe minder på.

Efterårsplantning:

Plant efterårsblomster eller sæt hvidløg og tulipanløg sammen som familie. I vil se frem til foråret, når de begynder at spire.

Det smukke ved disse aktiviteter er, at de styrker båndet mellem jer og giver jer mulighed for at være kreative sammen og skaber smukke stunder, som I kan se tilbage på med glæde.

Neden under er der flere gode konkrete bud på hvad du kan lave med dine børn.

Ideerne er hentet helt tilbage fra min egen barndom. Husk det lige så meget er setuppet som selve aktiviteten – så det kan være en god ide at krydder det hele med lidt popcorn og en varm kop te med honning.

Insekt-

hoteller

En super fin guide fra naturcenter Randers kan du finde på nedenstående link:


At lave et insekthotel med dine børn er både sjovt og lærerigt. Det er en nem og overkommelig aktivitet, der kræver få materialer, og det giver jer mulighed for at observere og lære om insekternes liv på en interaktiv måde. Plus, det styrker jeres bånd og skaber minder, som I kan værdsætte sammen.

Subscribe to my YouTube Channel

En Flaske med Natur i.

Lav jeres egene fine sensommerminder med denne flaske
Subscribe to my YouTube Channel


Gå en tur i nærmiljøet, samle diverse blomster og bær.
Kom den i en rengjort flaske.
Hælde en en deciliter eddike i, evt. atamon og fyld op med vand.

Flaske du kan lave sammen med dine børn. Gå på opdagelse i naturen og fyld flasken

Få flere gode ideer til hvad man kan lave udenfor med børn fra 0- 6 år i det her inspirationshæfte fra bl.a. Friluftsrådet

Hjerte dryppet med stearin

At dryppe lys en efterårsaften

Et minde fra min barndom…

Når I skal dryppe lys – så skab en hyggelig stund med f.eks. en kop te, popcorn og find noget god musik at lytte til. Vi har ofte skiftes til at vælge musik – det er der kommet nogle rigtig fine samtaler ud af mens vi har dryppet lys.

Subscribe to my YouTube Channel
  • Gamle stearinlys rester
  • skål, vand til dryppe i
  • vand til evt. at slukke lys med
  • Et tændt stearinlys

… og husk endelig at lufte ud bagefter;)

Varm kakao

med skumfiduser

Lidt varmt og sødt, hvad bedre er der end varm kakao med skumfiduser.

Hvorfor ikke gøre det til et fælles projekt.

Go cook er super børnevenligt miljø, her kan I sammen følge opskriften – og se video guide til.

Subscribe to my YouTube Channel